Kako funkcionira naša tvrtka

O nama


Magroplast d.o.o., Odžak

Magroplast d.o.o. Odžak je privatna firma koja se bavi preradom polietilena u polietilensku foliju i polietilensku ambalažu, sa maksimalnim godišnjim kapacitetom od 7500 tona.

Firma Magroplast d.o.o. proizašla je iz s.z.r. «Elplast» koja je 1985 godine započela sa preradom polietilena, te da bi 1988 bila transformirana u Magroplast d.o.o. Odžak pod kojim nazivom i danas egzistira.

Iz godine u godinu razvoj porodične firme povećava se stopom od 30% do 40% što nam omogućava modernizaciju tehnologije i strojeva te tako sa svojim kvalitetom ispunjavamo potrebe i najzahtjevnijih kupaca u BiH kao npr., Coca-cola HBC B-H doo Sarajevo, Sarajevski Kiseljak d.d. Kiseljak, Hercegovinavino doo Mostar, Violeta Tomislavgrad, Fabrika Cementa Lukavac i mnogi drugi.

Širokom paletom svojih proizvoda snabdijevamo industriju i široku potrošnju na domaćem, ali i na stranim tržištima u iznosu od 35% proizvodnje sa tendencijom rasta


ekopak Certifikat Magroplast Odžak

ekopak CERTIFIKAT Zelena Tačka


Magroplast d.o.o. Odžak je stekao pravo da u 2015. godini...

...označava svoju ambalažu međunarodno zaštićenim znakom Zelena tačka, pokazujući da na taj način finansijski doprinosi uspostavi i razvoju sistema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada u BiH.

Zelena tačka je registrirani i međunarodni zaštićeni znak PRO EUROPE-a krovne organizacije evropskih operatera sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom

POLITIKA KVALITETA I ZAŠTITE OKOLIŠA

Magroplast d.o.o. ima za cilj kontinuirano uspostavljanje strategije koja zahtjeva unapređenje kvaliteta i zaštite okoliša unutar cijelog preduzeća i dostizanje svjetskih trendova na ovom polju.

Naš osnovni ciljevi su:

 • Obezbjediti visok kvalitet i pouzdanost proizvoda i usluga uz istovremeno snižavanje troškova poslovanja, povećanje produktivnosti i svijesti svih zaposlenika o značaju zaštite okoliša.
 • Održavati visok nivo zadovoljstva naših kupaca kao primarnu obavezu svih zaposlenih u preduzeću.
  Nastojimo da ispunimo očekivanja svih zainteresovanih strana, kako u eksternom tako i internom kontekstu preduzeća.
 • Uspostavljanje stabilne i dugoročne saradnje sa našim dobavljačima preko profesionalnih i partnerskih odnosa, kroz zajedničku razmjenu iskustava, znanja i rješavanje potencijalnih problema
 • Obezbjeđenje i stalno unapređenje kvaliteta i žaštite okoliša upornim i osvještenim ponašanjem te tranzicijom na zahtjeve unapređenih međunarodnih standarda: ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015
 • Uprava i svi zaposleni uspostavljaju klimu saradnje, povjerenja i pripadnosti preduzeću Magroplast d.o.o. koja se zasniva na uključivanju zaposlenih u kreiranju poslovnih procesa, vođenju računa o zajedničkim ciljevima, potrebama i interesima, što omogućava aktiviranje svih stvaralačkih potencijala.

Reference

Iz godine u godinu razvoj porodičnog preduzeća povećava se stopom od 30% do 40% što nam omogućava modernizaciju tehnologije i strojeva te tako sa svojom kvalitetom ispunjavamo potrebe i najzahtjevnijih firmi u BiH kao npr:
Coca-cola HBC B-H doo Sarajevo - Sarajevski kiseljak d.d. Kiseljak - Hercegovinavino doo Mostar - Violeta Tomislavgrad - SHP CELEX Banja Luka - Mlijekoprodukt

Širokom paletom svojih proizvoda snabdijevamo industriju i široku potrošnju na domaćem, ali i na stranim tržištima u iznosu od 35% proizvodnje sa tendencijom rasta.

 • SHP CELEX BANJA LUKA
 • Fabrika Cementa Lukavac
 • Violeta Tomislavgrad
 • Hercegovina Vino
 • Sarajevski Kiseljak