Kontaktirajte nas

Pišite nam

Ovdje nam možete uputiti vaše poruke, rado ćemo prihvatiti vaše primjedbe ili prijedloge i zato, pišite nam i pomozite da budemo još bolji !


  1Razlike između polietilenskog filma i folije ?
  Razlika između polietilenskog filma i folije je u njihovoj debljina. Folija je film deblji od 0.200 mm (200 mikrona), što znači da se folija koristi samo u vrlo rijetkim slučajevima, dok su većina toga filmovi. Njemačka u jeziku nema razliku između folije i filma i njima je sve "Folien". Englesko govorno područje koristi rječ "film".
  2Razlike višeslojnog (Co-Ex) i jednoslojnog (Mono) polietilenskog filma
  Proces koekstruzije (dobivanje višeslojnog polietilenskog filma) uz odabir odgovarajućih sirovina omogućava za kupca znatne financijske uštede, a proizvod istovremeno uz bolje mehaničke karakteristike dobiva na estetskom izgledu.
  3Prednosti višeslojnog polietilenskog filma:
  Uz odabir odgovarajućih sirovina troslojni polietilenski film daje bolje optičke (prozirnost, sjaj...) i mehaničke (čvrstoća) karakteristike uz smanjenje debljine od monoslojnog polietilenskog filma za otprilike 20-30 %. Pošto se polietilenski film prodaje po masi, a koristi po dužini to znači veliku financijsku uštedu. Osim toga više metara polietilenskog filma po roli u procesima ambalažiranja znači manje zastoja radi promjene role, manje potrebe skladišnog prostora, te manje ambalažnog otpada (za zbrinjavanje otpada po Zakonu o ambalaži za 30 % smanjenje debljine ušteda od 225 kn/T).
  4Što je PCR, a što je PIR?
  PCR je kratica za Post Consumer Recyled Materials - reciklirani materijal od proizvoda koji je već služio svojoj svrsi. Npr. tu spada upotrijebljena PET boca, stretch amabalaža, transportna amabalaža, plastične vrećice i slično. PIR je Post Industrial Recyled Materials - to je industrijski otpad i proizvodni ostatak koji nije iskorišten te je ostao od orginalne proizvodnje - role tehnički neispravnog filma, proizvodi s lošim tiskom koji nisu korišteni u orginalnu svrhu i slično. PCR zahtjeva dodatni proces selektiranja i pretpranja prije reciklaže. PCR je generalno lošije kvalitete i jefitiniji nego PIR.
  5Koje su minimalne količine filmova/vrećica koje se mogu naručiti?
  Minimalne količine definirane su dimenzijama, debljinom i ostalim karakteristikama. MAGROPLAST proizvodi filmove/vrećice/vreće u srednjim i velikim količinama. Obično je minimalna količina cca 500 kg filma osnosno cca 30.000 komada vrećica.