Proizvodi

TERMOSKUPLJAJUĆA FOLIJA

Termoskupljajuća folija

Kao što i samo ime govori termoskupljajuća folija je vrsta folije koja se pri izlaganju određenim temperaturama u termotunelu skuplja i tako obavija proizvod koji se pakuje. Postotak skupljanja folije može biti i do 30% što ovisi o zahtjevima kupaca, proizvoda koji se pakuje ali i recepturi folije.

STRETCH FOLIJA

Stretch folija

Osnovna karakteristika stretch folije je njena debljina i jaka rastezljivost, velika snaga omotavanja, visoka otpornost na oštećenja i ekonomska isplativost.

Stretch folija se prvenstveno koristi za obavijanje paleta čime se sprečava padanje proizvoda sa paleta samim time ih štiti i od vode, vlage i prljavštine.

FOLIJE ZA NAMJEŠTAJ

Folije za namještaj

Samo ime govori da ova vrsta folije se koristi u proizvodnji namještaja za pakovanje gotovih komada namještaja. Glavna karakteristika ove folije je njena izdržljivost. Gotovi komadi namještaja pakuju tj. zamotavaju se u foliju što ih prilikom skladištenja ili prevoza štiti od prljavštine.

GRAĐEVINSKA FOLIJA

Građevinska folija

LDPE folija za primjenu u građevini najčešće se koristi jednoslojni PE film koji može biti proziran ili u boji (građevinska folija natur i građevinska folija u boji). Proizvodi se od reciklirano polietilena.

Proizvod je namijenjen za prekrivanje raznih proizvoda u građevini, poljoprivredi i drugim industrijama.

LDPE VREĆE

LDPE vreće

LDPE vreće koriste se za pakovanje industrijskih proizvoda, poljoprivrednih proizvoda, građevinskog materijala, odlaganje smeća itd. Dimenzije (širina i debljina) ovise o potrebama kupca, ali i sama receptura pa mogu biti LDPE vreće od orginal materijala ili recikliranih materijala što također ovisi o potrebama kupca.

LDPE/HDPE VREĆICE

LDPE / HDPE vrećice

Polietilenske vrećice za nošenje su jedan od najrasprostranjenijih proizvoda ove industrije. Upotrebljavaju se u skoro svim područjima široke potrošnje, a najviše u trgovinskim i uslužnim djelatnostima.

Također koriste se i u domaćinstvima.

AGRO FOLIJA

Agro folija

Agro folije je vrsta folije koja se koristi za zaštitu biljaka od niskih temperatura i mraza, bio u zatvorenom ili otvorenom prostoru.

Prednosti agro folije su: zaštita od ekstremnih uvjeta, smanjenje oscilacija temperature, sprječavanje rasta korova, sprječavanje isušivanja zemljišta, ubrzava rast biljaka, štiti od nečistoća, insekata i virusa.

STRETCH HOOD

Stretch Hood

Stretch hood je posebna vrsta folije koja služi za pakovanje proizvoda koji se nalaze na paleti kao npr.; kreč, cement, opekarski proizvodi, bijela tehnika i mnogi drugi. Proizvodi se u crijevu. Ovaj proizvod kao i većina naših proizvoda kupcu se isporučuju u rolni. Pakovanje proizvoda ovom folijom radi se uz pomoć posebnog automatskog stroja.

FOLIJE ZA KAŠIRANJE

Folije za kaširanje

Folija za kaširanje je koekstrudirani PE film koji se lijepi na druge vrste folija i tako se koristi kao fleksibilna ambalaža koja služi za pakovanje raznih proizvoda u prehrambenoj i drugim industrijama.