LDPE/HDPE VREĆICE

LDPE/HDPE VREĆICE

Polietilenske vrećice za nošenje su jedan od najrasprostranjenijih proizvoda ove industrije. Upotrebljavaju se u skoro svim područjima široke potrošnje, a najviše u trgovinskim i uslužnim djelatnostima. Također koriste se i u domaćinstvima.

Posjeduju odlična mehanička svojstva koja omogućavaju visoku pouzdanost, čvrstoću te maksimalnu izdržljivost.

Vrećice zbog masovne primjene sve više onečišćuju okoliš. Važno je naglasiti da one samo vizuelno onečišćuju okoliš. Odbačene u okoliš postaju izlošene sunčevoj svjetlosti koja ih razgrađuje. Brzina razgrađivanja ovisi o intenzitetu izloženosti UV zrakama.

CERTIFIKATI

ekopak CERTIFIKAT Zelena Tačka

Magroplast d.o.o. Odžak je stekao pravo da u 2015. godini…

…označava svoju ambalažu međunarodno zaštićenim znakom Zelena tačka, pokazujući da na taj način finansijski doprinosi uspostavi i razvoju sistema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada u BiH.

Zelena tačka je registrirani i međunarodni zaštićeni znak PRO EUROPE-a krovne organizacije evropskih operatera sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom

Magroplast d.o.o. Odžak je nosilac certifikata:

SA 8000:2014

ISO 9001:2015

ISO 14001:2015

ISO 45001:2018

 

Kvalitet i zaštita životne sredine za nas predstavlja usklađenost svih naših proces, proizvoda i usluga sa potrebama i očekivanjima kupaca, klijenata i ostalih zainteresovanih strana.

Sticanjem ISO standarda 9001:2015 i ISO standarda 14001:2015 dokazali smo da je kvalitet naših proizvoda i usluga koje pružamo uz očuvanje životne sredine i okoliša nalaze na prvom mjestu.

Device Frame