STRETCH HOOD

STRETCH HOOD

Stretch hood je posebna vrsta folije koja služi za pakovanje proizvoda koji se nalaze na paleti kao npr.; kreč, cement, opekarski proizvodi, bijela tehnika i mnogi drugi. Proizvodi se u crijevu. Ovaj proizvod kao i većina naših proizvoda kupcu se isporučuju u rolni.

Pakovanje proizvoda ovom folijom radi se uz pomoć posebnog automatskog stroja. Stroj uzima crije (foliju), siječe ga na potrebnu dužinu te, zavari ga na jednom kraju te nakon toga ga rastegne navuče preko čitave palete. Na ovaj način folija (crijevo) obavija proizvod te ga štiti od vremenskih uslova, vlage, prljavštine.

Pošto je stretch hood folija koja je sama od sebe rastezljiva i veoma elastična nije ga potrebno zagrijavati kao što je slučaj kod termoskupljajuće folije. Prednost stretch hooda u odnosu na termoskupljajuću foliju je brzina pakovanja.

CERTIFIKATI

ekopak CERTIFIKAT Zelena Tačka

Magroplast d.o.o. Odžak je stekao pravo da u 2015. godini…

…označava svoju ambalažu međunarodno zaštićenim znakom Zelena tačka, pokazujući da na taj način finansijski doprinosi uspostavi i razvoju sistema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada u BiH.

Zelena tačka je registrirani i međunarodni zaštićeni znak PRO EUROPE-a krovne organizacije evropskih operatera sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom

Magroplast d.o.o. Odžak je nosilac certifikata:

SA 8000:2014

ISO 9001:2015

ISO 14001:2015

ISO 45001:2018

 

Kvalitet i zaštita životne sredine za nas predstavlja usklađenost svih naših proces, proizvoda i usluga sa potrebama i očekivanjima kupaca, klijenata i ostalih zainteresovanih strana.

Sticanjem ISO standarda 9001:2015 i ISO standarda 14001:2015 dokazali smo da je kvalitet naših proizvoda i usluga koje pružamo uz očuvanje životne sredine i okoliša nalaze na prvom mjestu.

Device Frame