TERMOSKUPLJAJUĆA FOLIJA

TERMOSKUPLJAJUĆA FOLIJA

Kao što i samo ime govori termoskupljajuća folija je vrsta folije koja se pri izlaganju određenim temperaturama u termotunelu skuplja i tako obavija proizvod koji se pakuje. Postotak skupljanja folije može biti i do 30% što ovisi o zahtjevima kupaca, proizvoda koji se pakuje ali i recepturi folije.

LDPE troslojni toplotno stezljivi film ili termoskupljajuća folije se proizvodi u raznim dimenzijama (debljina i širina), a to ovisi od proizvoda koji se pakuje.

●  Debljina 0,020 do 0,200 mikrona

●  Širina filma je do 1650 mm

Osnovne karakteristike ove vrste folije jednostavna upotreba, izuzetna snaga i otpornost na trganje, otporna na vodu, ekološki prihvatljiva i ekonomski prihvatljiva ali i pogodna za reciklažu.

Ova vrsta folije zbog svoje ekološke prihvatljivosti ima široku primjenu pa se može naći u raznim industrijama. Termoskupljajuća folija se najčešće koristi u proizvodnji pića za skupno pakiranje piće u plastičnim i staklenim bocama ili limenkama. Također koristi se i u prehrambenoj industriji, proizvodnji i pakiranju namještaja, pakovanju tehničkih i grafičkih proizvoda itd…

CERTIFIKATI

ekopak CERTIFIKAT Zelena Tačka

Magroplast d.o.o. Odžak je stekao pravo da u 2015. godini…

…označava svoju ambalažu međunarodno zaštićenim znakom Zelena tačka, pokazujući da na taj način finansijski doprinosi uspostavi i razvoju sistema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada u BiH.

Zelena tačka je registrirani i međunarodni zaštićeni znak PRO EUROPE-a krovne organizacije evropskih operatera sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom

Magroplast d.o.o. Odžak je nosilac certifikata:

SA 8000:2014

ISO 9001:2015

ISO 14001:2015

ISO 45001:2018

 

Kvalitet i zaštita životne sredine za nas predstavlja usklađenost svih naših proces, proizvoda i usluga sa potrebama i očekivanjima kupaca, klijenata i ostalih zainteresovanih strana.

Sticanjem ISO standarda 9001:2015 i ISO standarda 14001:2015 dokazali smo da je kvalitet naših proizvoda i usluga koje pružamo uz očuvanje životne sredine i okoliša nalaze na prvom mjestu.

Device Frame